ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ

ΔΙΑΚΥΡΥΞΗ 3ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1974 _______________________________________________________

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2007

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ!


Ας μην πέσουμε στην παγίδα που μας οδηγούν τα συμφέροντα και τα Μ.Μ.Ε. Μας οδηγούν σε μια "ποδοσφαιροποίηση" της διαδικασίας του τύπου "Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός".
Το ζήτημα δεν είναι "ποιος", αλλά "προς τα που"
Με λίγα λόγια το ζήτημα δεν είναι Παπανδρέου ή Βενιζέλος, αλλά ΠΑ.ΣΟ.Κ. αριστερό, δημοκρατικό, στο πλευρό των μη προνομιούχων, ή ΠΑ.ΣΟ.Κ. κεντρώο (προς κεντροδεξιό) με μόνο στόχο την διαχείριση της εξουσίας.
Θεωρώ ότι ο Παπανδρέου διατυπώνει μία - έστω και αφηρημένη - αριστερή πρόταση, η οποία απέχει αρκετά από τις δικές μου θέσεις, ενώ αντίθετα ο Βενιζέλος μια συντηρητική "κυβερνητίστικη" αντίληψη (αδόκιμος ο όρος, αλλά αποτυπώνει αυτό που θέλω να πω).
Όμως πιστεύω ότι η βάση πρέπει να μπει ενεργά στο παιχνίδι. Όχι υπέρ του ενός ή του άλλου υποψήφιου Προέδρου κι όχι μόνο σήμερα και μέχρι την εκλογή, αλλά υπέρ μιας αριστερής στροφής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., με συνεχή δράση και σήμερα και αύριο.
Κι εφ΄ όσον η βάση αρχίζει να παίζει σημαντικό ρόλο τότε δεν υπάρχει ούτε κίνδυνος διάσπασης, ούτε θα αποτελεί καταστροφή ενδεχόμενη εκλογή του Βενιζέλου.
Οι ποδοσφαιρικού τύπου αντιπαραθέσεις μεταξύ μας βλάπτουν σοβαρά το Κίνημα.
Σεβασμός λοιπόν στις διαφορετικές απόψεις, σταθερή προσήλωση στις διαχρονικές αξίες και αρχές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ.
Όσοι οραματιζόμαστε ένα Κίνημα που δεν θα έχει ως μοναδικό σκοπό την κατάληψη της εξουσίας, αλλά θα συνδεδεμένο με τα κοινωνικά μαζικά κινήματα, τα συνδικάτα και την αυτοδιοίκηση θα προχωρά μπροστά, διατυπώνοντας ένα ΝΕΟ ΟΡΑΜΑ για τον Λαό, ας μην μένουμε θεατές.
Για να το πω με ποδοσφαιρικούς όρους (που είναι της μόδας) ΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ, ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ!
ΠΡΟΤΑΣΗ; ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΛΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΜΕ ΟΜΟΕΙΔΕΙΣ ΠΡΟΒΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ("ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ"), χωρίς αναφορά σε ηγέτες, ή στελέχη.
Το blog μου είναι ανοιχτό σε αυτήν την Κίνηση. Ποιοι ακολουθούν;


Δεν υπάρχουν σχόλια: