ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ

ΔΙΑΚΥΡΥΞΗ 3ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1974 _______________________________________________________

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2007

ΚΑΙ ΤΩΡΑ......ΣΚΑΣΜΟΣ

Αγανάκτησα.
Τι δεν είδα, τι δεν άκουσα αυτές τις ημέρες.
Από που να ξεκινήσω;
Από την απαράδεκτη εμφάνιση του Βενιζέλου το βράδυ των εκλογών (από το Ζάππειο κι όχι από την Χαριλάου Τρικούπη), που έσπευσε να κεφαλαιοποιήσει την ήττα;
Από την "πασαρέλα" των επόμενων ημερών των κάθε φύσεως "στελεχών", που έτρεξαν να στοιχηθούν στους "παραταξιακούς στρατούς", μην και δεν προλάβουν;
Απο τις εμφανίσεις (και τις τοποθετήσεις) στα Μ.Μ.Ε. των θλιβερών απολογητών του ενός ή του άλλου "υποψήφιου αρχηγού";
Αισθάνηθηκα ντροπή. Ντροπή που μέσα σε λίγες μέρες οι "αγωνιστές" της προηγούμενης περιόδου εμφανίσθηκαν ως ανθρωπάρια που εκλιπαρούσαν την εύνοια του ισχυρού ή του εν δυνάμει ισχυρού.
Μετά αγανάκτησα. Αγανάκτησα με αυτήν την εικόνα. Πλήν ελαχίστων τιμητικών εξαιρέσεων (Πάκαλος, Δαμανάκη και λίγοι άλλοι) έδειξαν όλοι αυτοί ότι το σημαντικότερο πράγμα που θεώρησαν ότι είχαν να κάνουν αυτήν την κρίσιμη περίοδο ήταν να διαφυλάξουν την "καρέκλα" του, την "θέση" τους. 'Οσο για το Κόμμα.... Ποιός νοιάζεται τώρα...
Όμως τώρα μπήκαν μπροστά οι κομματικές διαδικασίες. Τώρα συντεταγμένα θα μιλήσουμε. Για τα αίτια της ήττας, για την πολιτική μας, για την πρακτική μας. Και μετά θα εκλέξουμε δημοκρατικά τον ηγέτη μας.
Γι΄αυτό αγαπητοί "σύντροφοι" από δω και πέρα... σκασμός.
Από δω και πέρα η κοινωνική βάση του Κινήματος δεν θα σας ανεχθεί άλλο. Όχι βέβαια ότι θα ξεχάσει την στάση σας. Θα έρθουν κι άλλες εκλογές και τότε θαμιλήσουμε εμείς. ¨οχι στα τηλεποτικά παράθυρα, αλλά στην κάλπη. Σας θυμόμαστε όλους.
Από δω και πέρα.... σκασμός.
Γιατί εμάς που αποτελούμε την δύναμη του Κινήματος (έτσι δεν μας λέτε συνέχεια;) δεν μας νοιάζουν οι καρέκλες σας, δεν μας ενδιαφέρουν οι αγωνίες σας για το μέλλον σας, σε τελική ανάλυση δεν μας νοιάζει ούτε καν ποιός θα είναι ο ηγέτης.
Εμάς μας νοιάζει ποια πολιτική θα ακολουθήσει το Κίνημά μας. Εμείς θέλουμε να εγκαταλήψει την δεξιήζουσα εκσυγχρονιστική (βλέπε συντηρητική) πολιτική και να στραφεί προς τα αριστερά. Να συναντήσει πάλι την κοινωνική του βάση. Τον συνδικαλισμό, τα κοινωνικά Κινήματα, την Νεολαία.
Εσείς μπορείτε να συμβάλετε σ΄ αυτό; Αμφιβάλω.
Καντε στην άκρη λοιπόν. Βρείτε άλλη κομματική στέγη που μπορεί να σας υπόσχεται "λαμπρή καριέρα" και "σίγουρο μέλλον". Γιατί το μέλλον του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ή θα είναι αριστερό ή δεν θα υπάρξει.
Κι εμείς θα αγωνιστούμε ΚΑΙ να είναι αριστερό ΚΑΙ να υπάρξει. Με εσάς ή χωρίς εσάς.
Και θα το πετύχουμε γιατί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είμαστε εμείς, όχι εσείς.
Το καταλάβατε;
Σκασμός λοιπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: