ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ

ΔΙΑΚΥΡΥΞΗ 3ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1974 _______________________________________________________

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΔΥΟ ΑΠΛΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Είμαστε δύο μέλη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με μακριά διαδρομή στον χώρο του Κινήματος. Όλα αυτά τα χρόνια αγωνισθήκαμε με γνώμονα τις ιδεολογικές μας αρχές, με ήθος και σεβασμό, χωρίς ιδιοτέλεια και με στόχο όχι την κομματική, πολιτική ή κοινωνική ανέλιξή μας, αλλά την προώθηση των πολιτικών θέσεων του Κινήματος στην κοινωνία.

Το τελευταίο διάστημα, κατά το οποίο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ταλανίζεται από την μεγαλύτερη, ίσως, στην ιστορία του, ως πολίτες και κομματικά μέλη με άποψη, πήραμε θέση, τοποθετηθήκαμε πάνω στα αίτια της κρίσης και στηρίξαμε την εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου, όχι ως κληρονόμου, αλλά ως του ανθρώπου που θα προχωρούσε στην ανανέωση εσωκομματικών δομών και προσώπων, διαδικασίας η οποία θα αποτελούσε δυναμική διέξοδος για το Κίνημα.

Βλέποντας την συγκρότηση της (διορισμένης) Νομαρχιακής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, νοιώσαμε απογοήτευση. Διαπιστώσαμε ότι τα μεγάλα λόγια περί ανανέωσης ήταν κενά περιεχομένου. Το κομματικό κατεστημένο, αυτό το οποίο αποτελούσε και αποτελεί το αποκρουστικό πρόσωπο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., διατηρεί τις δυνάμεις του, ελέγχει την διαδικασία, καθορίζει τα πράγματα κι έτσι οδηγούμαστε σε ένα Συνέδριο καταγραφής συσχετισμών, διατήρησης του σάπιου μηχανισμού και σε καμία περίπτωση ενός Συνεδρίου Ανατροπής, Ανανέωσης και Δυναμικής Διεξόδου από την κρίση, όπως ελπίζαμε.

Πρόσωπα τα οποία, επί δεκαετίες, διαχειρίζονται την τοπική κομματική εξουσία, πρόσωπα τα οποία έχουν φθαρεί και – σε πολλές περιπτώσεις – διαφθαρεί, πρόσωπα που χρησιμοποιούν απλώς το ΠΑ.ΣΟ.Κ. σαν όχημα προώθησης προσωπικών φιλοδοξιών και σε κάποιες περιπτώσεις οικονομικών οφελών, πρόσωπα που προωθούν την οικογενειοκρατία στο Κίνημα, δεν είναι δυνατόν να καθοδηγήσουν προς ένα Συνέδριο Ανατροπής και Ανανέωσης, παρά μόνο σε Συνέδριο Συντήρησης και Φθοράς.

Αισθανόμαστε απογοήτευση από αυτήν την εξέλιξη και δηλώνουμε ότι αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σε οποιαδήποτε διαδικασία ενός τέτοιου Συνεδρίου, σεβόμενοι τις αρχές μας, την ιστορία μας και την ιδεολογία μας.

Δεν απολογούμαστε σε κανέναν και ιδιαίτερα στους διορισμένους «κομματάρχες», στα όργανα των μηχανισμών και στους παρατρεχάμενους των βουλευτών.

Παραμένουμε απλά μέλη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και καλούμε τους πολίτες που στηρίζουν το Κίνημα, που ελπίζουν στο Κίνημα, να απομονώσουν όλους αυτούς που οδήγησαν στην απαξίωση ένα Κίνημα Αλλαγής και που σήμερα γαντζώνονται στις καρέκλες τους, γνωρίζοντας ότι η κοινωνία τους έχει «φτύσει». Καλούμε τους φίλους και τα μέλη του ΠΑ.ΣΟ.Κ., με την ψήφο τους στις εσωκομματικές διαδικασίες, να απαλλάξουν το Κίνημα από αυτούς που το οδήγησαν στην απαξίωση και την φθορά.

Μόνο τότε, ίσως, υπάρξει ελπίδα για το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

ΚΟΛΛΙΑΣ Π. ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ ΣΗΦΗΣ

3 σχόλια:

tractatus είπε...

Για κάτι τέτοιους συντρόφους που λοιδορούνται μαζί με όλους τους άλλους τους 'πολυφορεμένους' και κινυγούς θέσεων παραμένω ακόμα...Τους είδα στα χωριά να μιλάνε γνήσια και χωρίς ίδιο όφελος, να παίρουν θέση με σοφία, να αγωνιούν ακόμα και να θυμώνουν...για κάτι τέτοιους που ακόμα ξέρουν να μοιράζονται..

Unknown είπε...

Δεν είμαστε λίγοι, αλλά είμαστε σκόρπιοι.
Δεν είμαστε αφελείς, αλλά είμαστε ιδεολόγοι.
Δεν είμαστε υποταγμένοι, αλλά είμαστε συνεπείς στις αρχές μας.
Μήπως πρέπει ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ;

xazopouli είπε...

Ειμαι κι εγω εδω.