ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ

ΔΙΑΚΥΡΥΞΗ 3ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1974 _______________________________________________________

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΣΥΝΕΔΡΩΝ 8ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΑΣΟΚ

Τελικά πήγα και ψήφισα.
Τι τόθελα.
Πίκρα....
Το γνωστό (στην Βόρεια Αττική) κατεστημένο διοργάνωσε μια διαδικασία, η οποία αν γινόταν σε υπανάπτυκτη χώρα θα ξεσήκωνε θέλλα αντιδράσεων.
  • Οι ημερομηνίες για την υποβολή υποψηφιοτήτων δεν ανακοινώθηκαν σε κανένα μέλος. "Συμπτωματικά" το έμαθε μόνο ένας (!) παρατρεχάμενος, ο οποίος υπέναλε υποψηφιότητα από την Δ.Ο. του Βαρνάβα. Πάλι "συμπτωματικά" το έμαθαν και 8 Αλαβανοί οι οποίοι επίσης υπέβαλαν υποψηφιότητα.
  • Τα sms που έρχονταν στα μέλη ανάφεραν σαν τόπο ψηφοφορία τον Βαρνάβα, όμως...οι εκλογές έγιναν στο γειτονικό Καπανδρίτι (!).
  • Οι εκλογές δεν έγιναν σε δημόσιο χώρο (Πνευματικό Κέντρο, κοινοτικό Κατάστημα κ.λ.π.), παρ΄ όλο που η Κοινότητα καπανδριτίου ήταν διατεθειμένη να παραχωρήσει το Πνευματικό της Κέντρο, αλλά στα "γραφεία" μιάς Νομαρχιακής Παράταξης, που "συμπτωματικά" βρίσκονται στο σπίτι (!) ενός εκ των "μελών" του κατεστημένου.
  • Εφορευτική Επιτροπή για τις εκλογές του Βαρνάβα ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕΙ την ώρα που πήγα να ψηφίσω, όμως έμαθα ότι υπάρχει ΕΝΑ μέλος της, το οποίο "είχε πάει να φάει" και το οποίο "συμπτωματικά" είναι συγγενής α΄ βαθμού άλλου "μέλους" του κατεστημένου. Το κατεστημένο όμως ήταν παρών δια εκπροσώπων του.
  • Υπέβαλα δύο ενστάσεις και κατά συνέπεια πήγα δύο φορές στον χώρο, την μία για να ψηφίσω και να υποβάλλω την πρώτη ένσταση και την δεύτερη για να υποβάλλω την νέα ένστασή μου και διαπίστωσα ότι ο "τυχερός" υποψήφιος που ήταν κι αυτό παρών, ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ (εκφράζοντας την διαμαρτυρία μου) και το οποίο κανονικά βρισκόταν εντός της (κλειστής υποτίθεται) κάλπης (!).
Με αυτήν την "δημοκρατική διαδικασία" εκλέχθηκε ο σύνεδρος του Βαρνάβα. Να τον χαιρόμαστε!
Παραθέτω παρακάτω τις δύο ενστάσεις που υπέβαλλα και που βέβαια δεν περιμένω να ληφθούν υπόψη από κανέναν.

ΕΝΣΤΑΣΗ ΠΡΩΤΗ

ΠΡΟΣ

ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΝΣΤΑΣΗ

ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 24/2/2008

ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΣΥΝΕΔΡΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΒΑΡΝΑΒΑ, ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙΟΥ

ΤΟΥ

ΚΟΛΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ

ΜΕΛΟΥΣ Δ.Ο. ΒΑΡΝΑΒΑ

Ενίσταμαι κατά του κύρους των εκλογών της 24.2.2008 για ανάδειξη συνέδρων για το 8ο Συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. των Δημοτικών Οργανώσεων Βαρνάβα, Καπανδριτίου και Πολυδενδρίου, για τους πάρα κάτω λόγους

Α. Σύμφωνα με τις πρόσφατες εγκυκλίους της Ε.Κ.Α.Π. δεν μπορεί να εκλεγεί σύνεδρος από Οργάνωση στην οποία δεν έχει πραγματοποιηθεί Συνέλευση προ της διενέργειας των εκλογών. Στις συγκεκριμένες Οργανώσεις ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. Συγκεκριμένα ορίσθηκε Συνέλευση την Παρασκευή Φεβρουαρίου στο Καπανδρίτι, αλλά λόγω καιρικών συνθηκών (ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΠΑΡΤΙΑΣ) αναβλήθηκε για την Παρασκευή Φεβρουαρίου και μάλιστα στο Κρυονέρι (18 χιλιόμετρα από τον Βαρνάβα). Η εν λόγω συνέλευση, στην οποία ήμουν παρών, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι πραγματοποιήθηκε, λόγω έλλειψης απαρτίας. Συγκεκριμένα συμμετείχαν 10 μέλη, εκ των οποίων ένας ήταν μέλος της Κ.Ο.Ε.Σ., δύο της Ν.Ο.Ε.Σ. και μία η έμμισθη Γραμματέας της Νομαρχιακής, επτά δε ήσαν απλά μέλη τριών (!) Οργανώσεων. Η κατανομή των μελών ανά Οργάνωση (συμπεριλαμβανομένων και των προαναφερθέντων μελών Κ.Ο.Ε.Σ., Ν.Ο.Ε.Σ.) ήταν Βαρνάβας: 4, Πολυδένδρι: 5 και Καπανδρίτι: 1.

Κατά συνέπεια με βάση τις εγκυκλίους του Κινήματος οι εκλογές θα πρέπει να θεωρηθούν άκυρες, αφού στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν μέλη από Οργανώσεις που δεν δικαιούνται να αναδείξουν Συνέδρους.

Β. Οι εκλογές για την Δημοτική Οργάνωση του Βαρνάβα, δεν διεξήχθησαν στον Βαρνάβα, αλλά στα γραφεία Νομαρχιακής Παράταξης στο Καπανδρίτι, χωρίς να ενημερωθούν τα μέλη της Οργάνωσης από την Ν.Ο.Ε.Σ. για τον τόπο των εκλογών. Μάλιστα τα sms που έχω λάβει αναφέρουν ότι η ψηφοφορία γίνεται στον Βαρνάβα (!).

Κατά συνέπεια και γι΄ αυτόν τον λόγο πρέπει να θεωρηθούν άκυρες οι εκλογές, αφού γίνονται «σε στενό κύκλο» γνωστών μεταξύ τους χωρίς πραγματική συμμετοχή των μελών και με πλήρη παραβίαση της δημοκρατικής διαδικασίας.

Γ. Οι εγκύκλιοι της ΕΚΑΠ προβλέπουν την δημοσιότητα των διαδικασιών, κάτι που δεν τηρήθηκε από την διορισμένη Ν.Ο.Ε.Σ. σε καμία διαδικασία.

1. Δεν γνωστοποιήθηκε στα μέλη η δυνατότητα υποβολής υποψηφιότητας Συνέδρου, ούτε γνωστοποιήθηκαν οι σχετικές προθεσμίες, κάτι που μπορώ να επιβεβαιώσω προσωπικά.

Το ψηφοδέλτιο δεν ανακοινώθηκε στον τοπικό τύπο και δεν τοιχοκολλήθηκε, ώστε να είναι γνωστό στα μέλη του κινήματος.

Συνεπώς και γι΄ αυτόν τον λόγο είναι άκυρες οι εκλογές.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ

ΖΗΤΩ

Να κυρηχθεί ΑΚΥΡΗ η εκλογική διαδικασία.

ΚΟΛΛΙΑΣ Π. ΓΙΩΡΓΟΣ

Δ.Ο. ΒΑΡΝΑΒΑ


ΕΝΣΤΑΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ

ΠΡΟΣ

ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΝΣΤΑΣΗ

ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 24/2/2008

ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΣΥΝΕΔΡΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΒΑΡΝΑΒΑ, ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ ΤΟΥ

ΚΟΛΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ

ΜΕΛΟΥΣ Δ.Ο. ΒΑΡΝΑΒΑ

Ενίσταμαι κατά του κύρους των εκλογών της 24.2.2008 για ανάδειξη συνέδρων για το 8ο Συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. των Δημοτικών Οργανώσεων Βαρνάβα και Καπανδριτίου, για τους πάρα κάτω λόγους:

Κατά την προσέλευση μου στα γραφεία Νομαρχιακής Παράταξης στο Καπανδρίτι, όπου τελευταία στιγμή και μέσω γνωστών, πληροφορήθηκα ότι διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη Συνέδρων, χωρίς αυτό να το γνωρίζουν τα μέλη της Οργάνωσής μου, αφού τα sms που έλαβαν (όσοι έλαβαν) ανέφεραν σαν τόπο διεξαγωγής των εκλογών τον Βαρνάβα, διαπίστωσα ότι:

Α. Από την πενταμελή (υποθετικά) Εφορευτική Επιτροπή της Δ.Ο. Καπανδριτίου παρευρίσκονταν μόνο 2 μέλη.

Β. Από την πενταμελή (υποθετικά) Εφορευτική Επιτροπή της Δ.Ο. Βαρνάβα δεν παρευρίσκονταν ΚΑΝΕΝΑ μέλος, αλλά χρέη Εφορευτικής έκαναν τα μέλη της Εφορευτικής Δ.Ο. Καπανδριτίου.

Σε σχετική παρατήρησή που έκανα μου απαντήθηκε από παρευρισκόμενο μέλος της Κ.Ο.Ε.Σ. ότι το ένα μέλος «πήγε να φάει» κι ότι οι άλλοι «είχαν δουλειά» και σε επιμονή μου «κάνε ένσταση».

Θεωρώ ότι είναι άκυρη η όλη διαδικασία, δεδομένου ότι παραβιάζεται κάθε έννοια δημοκρατίας, την οποία υποτίθεται ότι το Κίνημά μας υπηρετεί.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ

ΖΗΤΩ

Να κηρυχτεί ΑΚΥΡΗ η εκλογική διαδικασία.

ΚΟΛΛΙΑΣ Π. ΓΙΩΡΓΟΣ

Δ.Ο. ΒΑΡΝΑΒΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: