ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ

ΔΙΑΚΥΡΥΞΗ 3ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1974 _______________________________________________________

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2007

ΗΡΕΜΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

Κάποιοι σύντροφοι του "κλίματος" Βενιζέλου αναπαρήγαγαν και σχολίασαν το χθενικό post με το οποίο ασκούσα κριτική στην μέχρι τώρα πορεία των εσωκομματικών διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ.
Ενέργεια θεμιτή και χρήσιμη πολιτικά.
Με ξένισε όμως η φράση "Καλώς ήλθατε στον πλανήτη γή, σύντροφοι". Και με ξένισε γιατί διέκρινα μια αντιπαλότητα των συντρόφων αυτών και αίσθημα "δικαίωσης" από τα γραφόμενά μου.
Σύντροφοι κάνετε λάθος.
"Στον πλανήτη Γη" είμασταν και είμαστε. Η πραγματικότητα δεν μπορεί να να ερμημεύεται κατά το δοκούν. Και η πραγματικότητα είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Είναι αυτός που έχει πλέον την ευθύνη της ανασύνταξης του Κινήματος και της νέας προοπτικής.
Ας σταματήσουμε, όσοι πονάμε αυτό το Κίνημα, την κριτική του στύλ "λίγος", "αποτυχημένος" κ.λ.π. κι ας κριτικάρουμε τις όποιες λαθεμένες επιλογές, μέσα από δημιουργική διαδικασία προς όφελος του ΠΑΣΟΚ.
Ήμουν από αυτούς που στήριξαν κριτικά τον Παπανδρέου, πιστεύοντας ότι με αυτόν πρόεδρο το Κίνημα είχε προοπτική. Δεν έχω αλλάξει άποψη. Όμως είμαι αρκετά ανεξάρτητος για να μπορώ να επισημαίνω τα όποια αρνητικά προκύπτουν.
Ας κάνουμε όλοι το ίδιο.
Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν ανήκει ούτε στον Παπανδρέου, ούτε στον Βενιζέλο, ούτε στα μεγαλοστελέχη.
Ανήκει σ΄ εμάς.
Κι εμείς πρέπει να είμαστε ΕΔΩ και η παρέμβασή μας πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ.
Εμείς πρέπει να απαιτήσουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ, την ΑΝΑΝΕΩΣΗ, την ΣΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ.
Ήρεμα λοιπόν.
Οι αντιπαλότητες ποτέ δεν οφέλησαν. Οι διχασμοί δεν δημιουργούν, καταστρέφουν.
Και πάλι ΜΑΖΙ λοιπόν για το ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: